Hyra container inför renovering

Vid renovering kan det uppstå en del problem i logistiken och brist på utrymme för att få plats med renoveringsprojektet. Genom att hyra container som förvaring eller för att slänga skräp skapar du mer utrymme för renoveringen och förenklar ditt arbete.

Läs mer

Hyra en container till förvaring

När du renoverar tvättstuga eller badrum behöver du många gånger flytta ut tvättmaskiner, badkar eller andra badrumsmöbler. Ibland har man plats för dem på annat ställe i bostaden, men man kan även skapa utrymme för detta utomhus. Du kan hyra container hos Containertjänst i olika storlekar och med olika funktioner, om det så är 3 kvadratmeter med skåp eller 14 kvadratmeter med extra säkerhetssystem. Med en förrådscontainer kan du förvara alla sorters möbler i skydd från väder, djur och stöld, även om de står ute på garageuppfarten.

Hyra avfallscontainer

Vid renoveringsarbete blir det oftast en hel del skräp och bråte ganska snabbt. Genom att hyra en container för avfall kan du göra dig av med allt skräp på en och samma gång. Du kan många gånger hyra container från din kommun eller återvinningscentral, alternativt hittar du en variation containrar hos Renova. Om du ska hyra avfallscontainer från andra aktörer är det bra att leta efter företag som är stationerade nära dig, så du inte behöver betala massa extra baserat på avstånd.

Ha även i åtanke avfallsförordningen (SFS 2020:614) som uppkom 2020, som kräver att avfall som uppkommer under bygge och renovering ska sorteras ut i de sex kategorierna nedan. Du kan även läsa mer om förordningen på Riksdagen.se. De sex sorteringsgrupperna är:

  1. Trä
  2. Mineraler (betong, tegel, klinker, keramik eller sten)
  3. Metall
  4. Glas
  5. Plast
  6. Gips

Hyra container – pris och offert

När du ska hyra container är pris eller avgift baserat till stor del vad du ska använda containern till, vilken storlek du hyr och hur länge den står. När du ska hyra avfallscontainer betalar du även beroende på vad för avfall du gör dig av med. Om du kastar material som behöver sorteras landar du på närmare 5 000 kr oftast, medan trä i samma storlek på container kostar omkring 2 500 kr.

Skulle du däremot hyra container via exempelvis Containertjänst betalar du för dagarna du använder den, vilket kan vara allt mellan 20 kr per dag till 40 kr om dagen. Priset vid uthyrning varierar även beroende på om du väljer några tillägg, som hyllor, larm, avfuktare eller liknande.

Olika containrar

Förrådscontainer

En förrådscontainer, eller fraktcontainer som de även kallas när de lastas ombord på fartyg, är en enkel variant av container som rymmer en mängd olika behov. En förrådscontainer kan användas för att förvara större verktyg och redskap, eller för att ge extra utrymme att förvara saker utomhus men samtidigt säkert för alla väder.

Area Pris (inkl moms)
4.79 m2 22,5 kr/dag
6.7 m2 25 kr/dag
13.8 m2 27,5 kr/dag
26.3 m2 47,5 kr/dag

Avfallscontainer

En avfallscontainer hyrs oftast ut av en aktör inom återvinning eller avfall. De är framförallt förekommande vid byggarbetsplatser, i butik eller i lager som arbetar med produktion eller försäljning som leder till stora mängder avfall. När en avfallscontainer är full hör man av sig till aktören som hämtar upp containern och gör sig av med innehållet på lämpligt vis. Många gånger är det ett fast pris för ett max antal dagar, oftast en vecka.

Volym Från pris (fast)
5 m3 2 510 kr
10 m3 2 951 kr
20 m3 3 690 kr