Textil

Kreativ inredning med funktionella golv av textil

En heltäckande matta av textil är ett utmärkt val vid höga designambitioner. Eller om du helt enkelt längtar efter något varmt, mjukt och skönt att sätta ned fötterna på.

Ett textilgolv ger en behaglig, ombonad atmosfär och har därtill en ljuddämpande effekt. Det finns textilmattor för alla typer av utrymmen – både för det egna hemmet och för offentlig miljö.

Mycket har hänt sedan heltäckningsmattans storhetstid under 1970-talet. De textilmattor som idag hittat tillbaka in i våra svenska hem har många goda egenskaper:

  • Ljuddämpande
  • Påverkar rumsakustiken positivt
  • Permanent antistatiska (ledande, invävda fibrer)
  • Antismutsbehandlade

Inspireras av ett nästintill oändligt utbud

Det finns en mängd olika typer av textilmattor – utbudet är stort i fråga om fibertyp, konstruktion och prisnivå. De är tillverkade av syntet- eller naturmaterial, tuftade eller vävda samt nålfiltsmattor. Att de olika varianterna finns i en mängd olika strukturer, mönster och färger ger ett nästintill oändligt utbud att låta sig inspireras av.

Du kan också välja att inreda med en måttanpassad matta som täcker stora delar av en golvyta, men inte fullt hela. Våra leverantörer erbjuder kantsydda anpassade mattor, vilket ofta ger ett mycket behagligt och designat intryck.

Även plattor av tuftad matta kan sammanfogas till ett heltäckande golv. Lämpligt i offentliga miljöer. Enkelt att byta ut enstaka plattor vid till exempel ojämnt slitage eller fläckar.

Smidigare har det aldrig varit.

Sköt om din textilmatta

Dagens textilgolv är helt klart enklare att rengöra än sina föregångare. Med bättre smutsavvisande och antistatiska egenskaper räcker det gott att dammsuga mattan med jämna mellanrum.

Eventuella fläckar tas bort direkt, vanligtvis med vatten och ett milt rengöringsmedel. Utöver detta görs en mer grundlig tvätt cirka en gång om året. Det finns maskiner att hyra om du vill göra arbetet själv eller så anlitar du en professionell mattvättare.

Vi hjälper dig att välja rätt

Vare sig du söker en heltäckningsmatta, textila plattor till kontoret eller en måttanpassad matta till hemmet så löser vi det. Våra professionella mattläggare står till tjänst om du behöver hjälp.

Hör av dig så berättar vi mer om vårt sortiment inom textil.