Golvmaterial

Här tipsar vi om ett stort utbud av golv för alla möjliga smaker.

Läs mer

Trägolv / Parkettgolv

Trä- och parkettgolv kan levereras i de flesta olika träslag och lyfter inredningen och känslan i ditt hem. Ingenting slår den behagliga känslan av att få känna ett riktigt trägolv under sina fötter som både höjer helhetsintrycket och värdet på din bostad.

Trägolv och parkettgolv är väldigt fint och hållbart men är inte så tåligt mot vatten eller hårda och vassa föremål. I sovrum och vardagsrum är det perfekt.

Lägga klinkergolv

Klinkers är ett slitstarkt och hållbart golvmaterial. Perfekt för hallgolv, badrum, tvättstuga med mera. Men, se till att kombinera det med golvvärme. Annars blir det kallt och det tar tid för ett blött golv att torka.

För dig som är intresserad av att lägga golvvärme har vi satt ihop guiden Vilken golvvärme ska jag välja. Där går vi igenom för- och nackdelar med vattenburen respektive elektrisk golvvärme.

Linoleumgolv - Träimitation

Linoleumgolv är tillverkat av bland annat trämjöl/kork/kalkstensmjöl och linolja och bör bonas eller vaxas emellanåt för att hålla sig snyggt.

Linoleum är en mångsidig produkt som ger många olika typer av miljöer, karaktär och kvalitet. I hemmet är de idealiska för kök, hall, lek- och arbetsrum men även lokaler där mycket folk vistats såsom inom vården eller i skolor. Linoleumgolven finns i ett stort urval av färger, strukturer och former och kan läggas både som rullvaror och plattor.

Textilgolv

Textilgolv har gjort återtåg i svenska bostäder. Ett textilgolv dämpar ljud bra och är mjukt och skönt att gå på. Men kräver förstås tvätt och regelbunden rengöring.

Textilgolv finns i mängder med färger och kvaliteter. Ett nytt textilgolv gör att det blir mjukt, varmt, tyst och ombonat. Kasta dina strumpor och tassa omkring i bara fötter.

Lägga laminatgolv

Laminatgolv är en imitation av trä, sten eller klinkers och är bestående av tre skikt: ytskikt, kärna och baksida. Vad man väljer handlar mycket om tycke och smak. Laminatgolv är lättstädade och underhållsfria och fläckar tas lätt bort. Utbudet av mönster och färger är något som tilltalar samt att golvet inte ändrar färg i solljus och det fungerar alldeles utmärkt tillsammans med golvvärme.

Snygga plastgolv

Plastgolv är billigt, enkelt samt funktionellt och passar egentligen i alla delar av huset. När det väl blir slitet går det dock inte att fräscha till, utan man får byta helt enkelt.

Plastgolv är ett av de vanligaste golven i våra hem och väldigt praktiskt och kan användas i stort sett överallt. Vanligast är kök, barnrum, hall och andra ställen där det ofta är full fart och mycket på gång för att det är så lättskött och slitstarkt. Personliga färger och roliga mönster i mängder ger dig massor av valmöjligheter som kanske passar just dig.